A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, és amikor már kezd kifehéredni, szórjuk hozzá a kristálycukrot, majd addig verjük, hogy kemény habot kapjunk. A darált diót keverjük össze az kukoricakeményítővel.A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, és egy csipet sóval, majd állandó keverés mellett, adjuk hozzá az olvasztott vajat.Ezután egy keverőkanállal, váltakozva keverjük hozzá a diós keveréket, és a keményre felvert tojáshabot.A tepsit béleljük ki sütőpapírral (vagy zsírozzuk ki, és szórjuk meg kukoricaliszttel) majd egyenletesen kanalazzuk bele a masszát.Helyezzük be előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten süssük 10 percig, majd vegyük ki és kanalazzuk rá a diókrémet. (Én légkeverésnél 170 fokon, 10 percig sütöttem.) A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a rumaromát, és a puha vajat, majd keverjük habosra.Ezután állandó keverés mellett, egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat, és keverjük simára.Végül kanalazzuk hozzá a darált diót, és a vaníliás pudingport (vagy kukoricakeményítőt) majd szintén keverjük simára.Az elősütött tésztára ezután egyenletesen kanalazzuk rá a diókrémet, majd szórjuk meg ízlés szerint a magozott meggyel.Helyezzük vissza a sütőbe, és közepes hőmérsékleten addig süssük, míg a diókrém megszilárdul, vagyis tűpróbáig. (Én légkeverésnél 170 fokon, 50 percig sütöttem.)A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Megjegyzés
Tálalás előtt a lepényt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.