Elkészítés: A liszteket a kakaóporral és a szódabikarbónával összekeverjük. Az egész tojásokat elektromos habverővel a cukorral 10 percig verjük, míg teljesen kihabosodik, majd hozzáadjuk a tejet, az olvasztott vajat, a mézet (nem melegen!), végül a kakaóporral és szódabikarbónával összekevert lisztet. A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük, és 180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A tészta széleit körbevágjuk, kockákra daraboljuk.
A meggyet lecsepegtetjük, a díszítéshez teszünk félre belőle egész szemeket. A többit összeturmixoljuk vagy apróra vágjuk.
A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított vajjal összekeverjük. A krém 1/3 részét bevonáshoz félretesszük.
A többi krémhez hozzákeverjük a turmixolt meggyet és az apróra kockázott tésztát.
A kihűlt tésztánkat hosszában kettévágjuk. Az alsó lapra tesszük, elsimítjuk a meggyes krémet, befedjük a felső lappal, és bevonjuk az 1/3 rész tejszínes krémmel. A meggyszemeket olvasztott csokiba mártjuk. és a kijelölt kockák közepére tesszük. A maradék csokoládéval lespricceljük a süteményünk tetejét.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.