Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, 1 kávéskanál porcukorral és az élesztővel felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadunk 10 dkg porcukrot, a sót, a reszelt citromhéjat, 1 tojássárgáját, az élesztős tejet és a tejfölt, jól összegyúrjuk. 2 cipót formázunk belőle, konyharuhával letakarjuk, 30 percig kelesztjük.
A meggyet kimagozzuk (a befőttet leszűrjük), a diót durvára vágjuk. A maradék 10 dkg porcukrot összekeverjük a fahéjjal.
Kinyújtjuk az egyik tésztacipót, kb. 25x35 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Széleit 2-3 cm-re felmagasítjuk, megkenjük tojássárgájával, alját villával megszurkáljuk. Megszórjuk a zsemlemorzsával, a dió felével, a meggyel, a fahéjas porcukorral, végül a maradék dióval.
A másik cipóból kisujjnyi vékony rudakat sodrunk, berácsozzuk vele a sütit, végüket rányomkodjuk a tészta szélére, majd további 30 percig kelni hagyjuk. Tetejét megkenjük a maradék tojássárgájával, és 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.