Előkészítés: A római tálat kb. 20 percre hideg vízbe áztatjuk. A csirkét megmossuk, kettévágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, szintén félbe vágjuk. Az erős paprikát (ki-ki ízlése szerinti mennyiségben használja!) megmossuk, kettévágjuk.
Elkészítés: A csirkét, a fokhagymát, a hagymát, a paprikát, a koriandert a római tálba tesszük, ráöntjük a húslevest, lezárjuk a tálat, és a hideg sütőbe tesszük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) kapcsoljuk, és a levest kb. 70 percig főzzük. Közben meghámozzuk a burgonyát. Megmossuk a paradicsomot, és negyedekre vágjuk. A főzési idő letelte után kivesszük a tálat a sütőből. A csirkét tálra emeljük, a levet átszűrjük. A csirkét kicsontozzuk, bőrét lehúzzuk, a húsát falatnyi kockákra vágjuk. Az átszűrt levest ismét a római tálba öntjük, beletesszük a húst. A burgonyát sajtreszelőn a levesbe reszeljük, belekeverjük a paradicsomot, és a levest fedő nélkül 10 percre visszatesszük a sütőbe. Az avokádót meghámozzuk, vékony gerezdekre vágjuk. A levest sóval, borssal, citromlével ízesítjük, belekeverjük az avokádót. Tálaláskor vágott petrezselymet szórunk rá, és tejfölt kínálunk hozzá.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 661 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.