Előkészítés: A római tálat kb. 20 percre hideg vízbe áztatjuk. A csirkét megmossuk, kettévágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, szintén félbe vágjuk. Az erős paprikát (ki-ki ízlése szerinti mennyiségben használja!) megmossuk, kettévágjuk.
Elkészítés: A csirkét, a fokhagymát, a hagymát, a paprikát, a koriandert a római tálba tesszük, ráöntjük a húslevest, lezárjuk a tálat, és a hideg sütőbe tesszük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) kapcsoljuk, és a levest kb. 70 percig főzzük. Közben meghámozzuk a burgonyát. Megmossuk a paradicsomot, és negyedekre vágjuk. A főzési idő letelte után kivesszük a tálat a sütőből. A csirkét tálra emeljük, a levet átszűrjük. A csirkét kicsontozzuk, bőrét lehúzzuk, a húsát falatnyi kockákra vágjuk. Az átszűrt levest ismét a római tálba öntjük, beletesszük a húst. A burgonyát sajtreszelőn a levesbe reszeljük, belekeverjük a paradicsomot, és a levest fedő nélkül 10 percre visszatesszük a sütőbe. Az avokádót meghámozzuk, vékony gerezdekre vágjuk. A levest sóval, borssal, citromlével ízesítjük, belekeverjük az avokádót. Tálaláskor vágott petrezselymet szórunk rá, és tejfölt kínálunk hozzá.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 661 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.