Elkészítés: A fűszereket összekeverem a felkockázott fokhagymával, a mézzel és az olajjal.
A combot megmosom, s kicsit bevagdosom: késsel kis zsebeket vágok bele, majd alaposan besózom, borsozom. Ezután a vájatokba és körbe mindehová betömködöm, becsorgatom, eloszlatom a mézes fűszeres öntetet, s így hagyom kb. fél óráig.
Akkor forró olajon elősütöm a hús minden oldalát. Majd tepsibe teszem, lefedem alufóliával, és előmelegített 200 fokos sütőben sütöm vagy 2 óra hosszán át. Ha túl nagy a comb, jobb, ha bevagdossuk vagy elvágjuk, hogy mindenképp átsüljön. Közben langyos vizet öntözgetünk alá, és meg-meglocsoljuk a levével.
A vége előtt 5-10 perccel meglocsoljuk 1 deci konyakkal. Alufólia nélkül sütni nem szükséges, mert annyi idő alatt szépen megpirul a fóliában is.
Mi vajas-tejfölös krumplipürével és salátával szoktuk tálalni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.