Elkészítés: A tejet egy kis edényben felmelegítjük, és a vajat felolvasztjuk. A sütőformát kivajazzuk, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük.
A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A többi hozzáválót a tejben felolvasztott vajhoz keverjük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsonyabb majd magasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, amíg az láthatóan megnő.
A krémhez a hozzávalókat a mandula kivételével egy edényben felfőzzük. Hozzáadjuk a mandulát is, és még 2 percig kevergetés közben főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer jól átgyúrjuk, majd 12 azonos nagyságú golyót formázunk belőle, és egy muffin sütőformába helyezzük. A golyók tetejét enyhén megnyomjuk, villa hegyével többször megszúrjuk, és mandulás krémet a tetején elosztjuk. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc
Míg a sütemény sül, a pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítjük, de csupán 225 ml tejet és 175 g tejszínt használunk fel hozzá. Ha a sütemény megsült, a sütőformából kivéve a sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A süteményt vízszintesen elvágjuk, az alsó felét egy tálcára helyezzük, a felső felét további 4 részre osztva bevágjuk. A langyos pudingot habzsákba tesszük, és a sütemény alsó felét megtöltjük. A négy részre osztott felső részt a krémre helyezzük, és fogyasztásig a hűtőszekrénybe tesszük. Ízlés szerint a süteményt porcukorral szórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.