Keverjük habosra a túrót a mézzel, az olajjal, a tojással és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a sütőport az átszitált liszttel együtt, és dolgozzuk simára. Pihentessük a tésztát hűvös helyen kb. 1 órát.
A töltelékhez pirítsuk meg a vajon a zabpelyhet és a durvára tört dió felét. Hagyjuk hűlni egy kicsit, majd keverjük hozzá a mézet és a fahéjat.
A tésztát nyújtsuk kb. 30 cm átmérőjű körré, és béleljünk ki vele egy kivajazott, kilisztezett piteformát úgy, hogy kb. 2 cm-es pereme legyen. Egyenletesen osszuk el rajta a mézes-diós zabpelyhet, és a kimagozott, feldarabolt szilvát. A tetejét szórjuk meg a maradék aprított dióval. Süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig, majd a formában hagyjuk kihűlni. Citromfűvel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.