Elkészítés: A kétféle kekszet daráljuk morzsalékosra, majd öntsük hozzá a forró vajat. Kanállal keverjük alaposan össze, majd osszuk el egyelően 12 db muffinformába (én szilikonos formába tettem, így nem kentem ki, de a hagyományos muffinformát kenjük ki vajjal, vagy béleljük ki papírkapszlival). Ezután az ujjunkkal alaposan nyomkodjuk bele a formába a vajjal összekevert kekszet, majd 30 percre tegyük be a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen.
A töltelék hozzávalóit tegyük bele egy keverőtálba, majd robotgéppel keverjük simára. Ezután vegyük ki a hűtőből a formát, majd kanalazzuk rá a kekszes alapra a simára kevert mascarponés tölteléket.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 20-22 percig a tortácskákat (én légkeverésnél 150 fokon 20 percig sütöttem, és 10 perc sütés után letakartam a tetejét sütőpapírral, nehogy nagyon megbarnuljon). A megsült tortácskákat a formában hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt a tortácskák tetejére csorgassuk rá a citromkrémet, és úgy kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.