Elkészítés: A kétféle kekszet daráljuk morzsalékosra, majd öntsük hozzá a forró vajat. Kanállal keverjük alaposan össze, majd osszuk el egyelően 12 db muffinformába (én szilikonos formába tettem, így nem kentem ki, de a hagyományos muffinformát kenjük ki vajjal, vagy béleljük ki papírkapszlival). Ezután az ujjunkkal alaposan nyomkodjuk bele a formába a vajjal összekevert kekszet, majd 30 percre tegyük be a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen.
A töltelék hozzávalóit tegyük bele egy keverőtálba, majd robotgéppel keverjük simára. Ezután vegyük ki a hűtőből a formát, majd kanalazzuk rá a kekszes alapra a simára kevert mascarponés tölteléket.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 20-22 percig a tortácskákat (én légkeverésnél 150 fokon 20 percig sütöttem, és 10 perc sütés után letakartam a tetejét sütőpapírral, nehogy nagyon megbarnuljon). A megsült tortácskákat a formában hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt a tortácskák tetejére csorgassuk rá a citromkrémet, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.