Előkészítés: Kivajazunk 10 db kb. 10 cm átmérőjű (nagyobb) cakkos szélű kosárkaformát. A tojásokat kettéválasztjuk. A keményítőt, a lisztet és a sütőport összekeverjük.
Elkészítés: A tojásfehérjét 2 evőkanál vízzel kemény habbá verjük, és tovább keverve beleszórunk 8 dkg cukrot és a vaníliás cukrot. Lassú fokozatra kapcsolva belekeverjük a tojássárgákat, végül a lisztes keveréket is beledolgozzuk. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A masszát a formákba töltjük, és a sütőben 10-15 percig sütjük. Hagyjuk kissé kihűlni, majd kiborítjuk a formából. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 15 dekányit összeturmixolunk. A túrót áttörjük, simára keverjük a citromlével, a maradék cukorral és az eperpürével. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémbe forgatjuk. A krémmel megtöltjük a tortácskákat, és a maradék eperszemekkel, citromfűbóbitákkal díszítjük.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 171 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.