Előkészítés: Kivajazunk 10 db kb. 10 cm átmérőjű (nagyobb) cakkos szélű kosárkaformát. A tojásokat kettéválasztjuk. A keményítőt, a lisztet és a sütőport összekeverjük.
Elkészítés: A tojásfehérjét 2 evőkanál vízzel kemény habbá verjük, és tovább keverve beleszórunk 8 dkg cukrot és a vaníliás cukrot. Lassú fokozatra kapcsolva belekeverjük a tojássárgákat, végül a lisztes keveréket is beledolgozzuk. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A masszát a formákba töltjük, és a sütőben 10-15 percig sütjük. Hagyjuk kissé kihűlni, majd kiborítjuk a formából. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 15 dekányit összeturmixolunk. A túrót áttörjük, simára keverjük a citromlével, a maradék cukorral és az eperpürével. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémbe forgatjuk. A krémmel megtöltjük a tortácskákat, és a maradék eperszemekkel, citromfűbóbitákkal díszítjük.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 171 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.