Előkészítés: Kivajazzuk, és liszttel kiszórjuk a formákat. A tojásokat kettéválasztjuk.
Elkészítés: Kevergetve karamellizálunk 10 dkg cukrot. Amikor aranybarna lesz, óvatosan hozzáöntünk 2 evőkanál vizet, és kevergetve felforraljuk. Azonnal a formák aljára öntjük kb. 3 mm vastagon. A tojássárgákat a maradék 10 dkg cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mogyorót, a vaníliás cukrot és egy csipet sót. Alaposan kikeverjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk. A formákba töltjük, és a sütőben 20 percig sütjük. Tányérra borítjuk, és azonnal fogyasztjuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 482 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.