Elkészítés: Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot és az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük ki jó habosra (legalább háromszoros mennyiséget kapjunk). Amikor már jó habos, adjuk hozzá a vanília-aromát és a 2 evőkanál forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig. Végül szitáljuk bele a lisztet, majd fakanállal óvatosan keverjük össze a masszát. SÜTŐPOR NEM KELL BELE!!!!
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük rá a masszát, és egyenletesen simítsuk el. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten süssük kb. 10-15 perc alatt szép világos színűre a piskótát (én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem).
Egy sütőpapírt szórjunk meg porcukorral, majd a sütőből kivett tésztát rögtön fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt, majd egy benedvesített konyharuhával takarjuk le a tésztát (a konyharuhát jól ki kell csavarni, hogy éppen csak nyirkos legyen). Letakarva hagyjuk teljesen kihűlni, majd tekerjük fel.
A mogyorót daraboljuk fel apróra (én saját termésű mogyorót pörköltem meg a sütőben, és a botmixer aprítójával felaprítottam, de tehetünk a krémbe sózatlan pörkölt földimogyorót vagy pörkölt diót is).
A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral keverjük simára. Ezután keverjük hozzá az olvasztott, de teljesen kihűtött csokoládét, majd a felaprított mogyorót.
A habtejszínt verjük fel habbá, majd apránként keverjük hozzá a mascarponés-csokoládés krémhez.
A piskótára kenjük rá egyenletesen a krém több mint felét, majd óvatosan tekerjük fel. Ezután a maradék krémet kenjük rá a roládra, majd szórjuk meg apró darabos mogyoróval.
Tálalás előtt tegyük be egy kicsit a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen, és szépen fel tudjuk szeletelni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.