Előkészítés: A mogyorót durvára vágjuk, és zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben. Kivesszük, és hűlni hagyjuk. A vaníliarudat kettévágjuk, és kikaparjuk.
Elkészítés: A banánt meghámozzuk, villával szétnyomjuk. A vajat felforrósítjuk, és megfuttatjuk rajt a banánpépet. Félretesszük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a mézzel. Beledolgozzuk a tejet, a vaníliapépet és a banánt. Egymás után hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és a mogyorót. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal a masszába forgatjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Alaposan kikenünk egy 30 cm hosszú tégla alakú sütőformát, belesimítjuk a masszát, és a sütőben kb. 60-75 percig sütjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 753 kJ/180 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.