Előkészítés: A mogyorót durvára vágjuk, és zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben. Kivesszük, és hűlni hagyjuk. A vaníliarudat kettévágjuk, és kikaparjuk.
Elkészítés: A banánt meghámozzuk, villával szétnyomjuk. A vajat felforrósítjuk, és megfuttatjuk rajt a banánpépet. Félretesszük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a mézzel. Beledolgozzuk a tejet, a vaníliapépet és a banánt. Egymás után hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és a mogyorót. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal a masszába forgatjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Alaposan kikenünk egy 30 cm hosszú tégla alakú sütőformát, belesimítjuk a masszát, és a sütőben kb. 60-75 percig sütjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 753 kJ/180 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.