Előkészítés: A darált mogyorót zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben, és tálra borítjuk. A tejet felforraljuk, belekeverjük a grízt, 5 percig főzzük, majd félrehúzzuk, és kihűtjük.
Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat 6 dkg cukorral habosra keverjük. Beledolgozzuk a mogyorót és a grízt. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral, és a masszához keverjük. A kuglófformát kivajazzuk, és beszórjuk grízzel. Beletöltjük a masszát, és alufóliával szorosan lezárjuk. A formát egy nagy lábosba állítjuk, annyi forró vizet öntünk mellé, hogy a forma 1/3-áig érjen. Lassú tűzön kb. 80 percig rotyogtatjuk. Közben felolvasztjuk a csokoládét a tejszínnel, egyszer felforraljuk, majd kihűtjük. Tálalás előtt krémesre-habosra verjük. A formából tányérra borítjuk a tésztát, és a forró kuglófhoz kínáljuk a hideg csokoládészószt.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 45 perc múlva
1 szelet: 488 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.