Elkészítés: 1. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A tésztához a tojások sárgájához adjuk a cukrot és a sót, majd elektromos keverővel fehéredésig keverjük. Hozzákeverjük a darált mogyorót. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd először a hab kb. 1/3 részét határozott mozdulatokkal a tojásos-mogyorós masszába keverjük (ha így fellazítjuk, könnyebb beleforgatni a hab nagy részét). A hab többi részét már óvatosan keverjük hozzá, hogy a hab ne törjön.
2. Egy kuglóf sütőformát kikenünk, lisztezünk. A masszát a formába kanalazzuk, és a sütőben 30 perc alatt aranyszínűre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe megsült-e.
3. Miközben a piskóta sül, elkészítjük a szirupot: kis lábasban összeforraljuk a vizet és a cukrot, majd hozzáadjuk a narancs levét, reszelt héját és a fűszereket. Néhány percig főzzük. A szirupot leszűrjük, a fűszereket eltávolítjuk. A szirupot kissé lehűtjük, és amikor langyos, hozzáadjuk a narancsvirágvizet.
4. A kisült piskótát megszurkáljuk, majd még a formában hagyva meglocsoljuk a sziruppal. Legalább fél órát állni hagyjuk, amíg langyosra hűl (sőt másnap is kiváló, mivel a sziruptól szaftos marad).
Joghurtot és gyümölcsöket kínálhatunk mellé, de tejszínhabbal is kiváló.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.