Elkészítés: A liszthez keverjük a cukrot, a sót, a tojás sárgáját, hozzáadjuk a langyos, kevés cukros tejben felfuttatott élesztőt, majd az olvasztott vajat. Deszkára borítjuk, és alaposan meggyúrjuk, majd pici liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk, és 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Kissé átgyúrjuk, 5 egyenlő részre vágjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük lekvárral és a mogyoróvajjal. A téglalapokat a szélesebb oldalánál felsodorjuk, kettéhajtjuk, majd a dupla hurkába éles késsel bevágunk, kissé széthúzzuk szív formára, megkenjük a tejszínnel elkevert tojássárgájával, és fél órát még kelesztjük.
Sütés előtt megszórjuk barnacukorral. Előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.