Elkészítés: A csirkemelleket lebőrözzük, kicsontozzuk, és enyhén sós vízben 10-15 percig főzzük. Ezután kivesszük, lecsöpögtetjük, és megvárjuk, amíg kihűl. A főtt húst felaprítjuk, a joghurttal leöntjük, és merülőmixerrel pépesítjük. Megborsozzuk, 1 csapott kiskanál sóval ízesítjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A salátát leveleire bontjuk, enyhén sós vízben 1 percig forraljuk, majd leszűrjük, és alaposan lecsöpögtetjük. A zöldbabot enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A paprikát kicsumázzuk, húsát kis kockákra vágjuk. Egy kisebb püspökkenyér- vagy pástétomformát margarinnal kikenünk, a leforrázott saláta háromnegyedével kibéleljük. A húsos massza felét egyenletesen ráhalmozzuk, a zöldbabot ráfektetjük, kicsit bele is nyomkodjuk. A paprikakockákkal megszórjuk, majd a többi húsos masszát is rásimítjuk. A maradék saláta a tetejére kerül, végül a pástétomot alufóliával letakarjuk, tepsibe tesszük, és annyi vizet öntünk köré, amennyi a forma egyharmadáig ér. Előmelegített sütőben közepes lánggal 45 percig sütjük. Ha kihűlt, 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor deszkára borítjuk és fölszeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.