Elkészítés: A gombát vékony szeletekre vágom, az újhagyma fehér részét szintén vékonyra karikázom. A zsályaleveleket apróra vágom.
Egy magas peremű serpenyőben takarék tűzön összeolvasztom az olívaolajat a vajjal. Miután összeolvadtak, növelem a lángot, megvárom, amíg a vaj-olaj keverék felforrósodik.
A vaj-olaj keverékhez hozzáadom a felszeletelt gombát és a vékony karikákra vágott újhagymát. Ezután közepes tűzön addig rázogatom a serpenyőt, amíg a forró zsiradék mindenhol bevonja mkindkettőjüket. Amikor a hagymás gomba jól összekeveredett a forró zsiradékkal, takarékra veszem a lángot, és fedő alatt összepárolom, néha megkeverem.
Amikor a gomba megpuhult, sózom és bőven borsozom. Ráöntöm a muskotályos desszertbort, és pár percig óvatosan tovább párolom, ekkor már fedő nélkül, hogy a gomba szinte az összes bort és a saját, kiengedett levét is fölszívja.
Miközben a gomba csendesen fortyog a muskotályos borban, elkészítem a zsályás tejszínt. Ehhez egy kisebb lábasban fölmelegítem a tejszínt az apróra vágott zsályával. Amikor már majdnem forr, leveszem a tűzről, és lefedem, így a tejszín átveszi a zsálya zamatát.
Ha a gomba elkészült, a zsályás tejszínt hozzáöntöm, az egészet tovább pirítom, takaréklángon még 2-3 percig, hogy az ízek összefőjenek.
Tálaláskor vékonyra szeletelt pirítóst adok mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.