Elkészítés: A padlizsánok két végét levágjuk, csíkosra meghámozzuk (felváltva egy hámozott és egy nem hámozott csík legyen hosszában), ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és fél órára sós, citromos vízbe tesszük.
A vajban megpirítjuk a fokhagymát, a vöröshagymát és a felkarikázott paprikát, majd hozzáadjuk a darált húst, és kb. 15 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a felkockázott paradicsomot, felöntjük 3 pohár vízzel, fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, szegfűborssal, és további kb. 10 percig főzzük.
A padlizsánokat - amennyire tudjuk - kinyomkodjuk, és napraforgóolajban barnára sütjük, majd leitatjuk róluk az olajat. Sütés közben sózzuk a padlizsánszeleteket!
Egy tűzálló tálban egy sorban letesszük a padlizsánok felét, ráöntjük a húsos szót, majd a tetejükre a padlizsánok másik részét. A padlizsánok tetejére tesszük a karikára vágott paradicsomokat, és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
Kínáljunk hozzá natúr joghurtot vagy uborkás joghurtot, mivel elég fűszeres. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.