Elkészítés: A padlizsánt és a cukkinit megmossuk, végüket levágjuk, és kb. fél cm vastagon felkarikázzuk. A padlizsánszeleteket megsózzuk és állni hagyjuk, hogy kiizzadják kesernyés levüket. A vöröshagymát apróra vágjuk, a paradicsomokat meghámozzuk és felkockázzuk.
A darált húst kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kétféle hagymát, a lédús paradicsomkockákat, sót, borsot, oregánót ízlés szerint. Lepirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, várunk pár pillanatot (ez azért fontos, mert ha közvetlenül a gáz elzárása után keverjük bele a tojást, abból effektíve rántotta lesz), és beledolgozunk 1 elkevert tojást.
A besamelhez a vajat felhevítjük, megvárjuk, még teljesen elolvad, majd sűrű kevergetés mellett beleszórjuk a lisztet és megpirítjuk. Mikor már szép aranybarna színt ölt, lehúzzuk a tűzről, és felöntjük a tejjel, felforraljuk. Fehérjéjétől megfosztunk 4 tojást. A már sűrűsödő masszát lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a tojás arany labdácskáit, amitől szép sárga lesz. Elkeverjük benne a lereszelt sajtot (amíg el nem olvad és a massza nyúlós lesz) és a tejfölt, végül sóval, kevés bazsalikommal ízesítjük. Fontos, hogy a tejfölt csak a sajt után keverjük mártásunkba, mert az kissé lehűti a forró masszát, nekünk pedig melegen kell, hogy a sajt gyorsan elolvadjon benne.
A krumplit megfőzzük, és kb. fél cm-es szeletekre vágjuk. Vajjal kikent tűzálló tálat kibélelünk a burgonyaszeletekkel, és rámerjük a besamelmártás harmadát, majd eloszlatjuk rajta a darált húst. A padlizsánt papírtörlővel megtörölgetjük, felitatjuk róla a levet, majd letakarjuk vele a már meglévő rétegeket. Erre kerül a cukkini és a maradék besamelmártás. Előmelegített sütőben 45-60 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.