Elkészítés: A tésztához a lisztet elkeverem a sütőporral, a cukorral, a citrom reszelt héjával, majd elmorzsolom a lágy margarinnal.
Beleteszem a 4 tojássárgát, és kézzel összegyúrom, majd lisztezett deszkán kinyújtom.
Kikenek egy közepes, magasabb falú tepsit, és a tésztát belefektetem úgy, hogy a szélein fél centit körben magasabbra hagyok. (Ez azért kell, hogy a lekvár ne folyjon le, és így ne égjen meg.) A tésztát megkenem a lekvárral.
A tetejéhez a diót, a porcukrot és a kakaóport összekeverem. Habbá verem a tojás fehérjét, majd óvatosan - hogy a hab ne essen össze - összekeverem. Óvatosan a tészta tetejére öntöm. Soha nem egy kupacban, mert kinyomja a lekvárt maga alól, hanem óvatosan több sávban! Megigazgatom, ha szükséges, és előmelegített, kb. 170-180 fokos sütőben sütöm. Akkor jó, ha a teteje kissé megszikkad.
Ha kihűlt, pogácsaszaggatóval félholdakra szaggatom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.