Elkészítés: A megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük és áttörjük.
A burgonya feléből a liszttel, a tojással, sóval, kevés vízzel gyúrt tésztát készítünk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd a derelye készítésénél szokásos módon megtöltjük a brindza feléből és a
többi főtt burgonyából összeállított töltelékkel.
Derelyevágóval kisebb darabokat vágunk, és lobogó sós vízben megfőzzük.
A főtt derelyét jénai tálba szedjük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és egyentelesen rászórjuk a megmaradt brindzát. Sütőben aranysárgára pirítjuk, majd tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.