Elkészítés: Megmosom a zöldpaprikát, csumáját kivágom, magjától, ereitől megtisztítom. A főzőtasakos rizst sós vízben félpuhára főzöm, majd lecsepegtetem. Nagyobb lábasba beleöntöm a paradicsompürét, vízzel felhígítom, majd felteszem főni.
Eközben a rizst, a darált húst és a tojásokat összekeverem, sózom, borsozom, hozzáadom az aprított /3-4 db/ zsályalevelet, a száráról lecsipegetett borsikafűvet, és a darabokra vágott fokhagymát, mindezt jól összedolgozom.
A zöldpaprikákat megtöltöm, a maradékból gombócokat formálok, és a forrásban lévő paradicsomos lébe belerakom. Hozzáadom az ízesítő fűszernővényeket, sózom, cukrozom, és készre főzöm.
Főtt burgonyával vagy kenyérrel tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.