Elkészítés: Elkészítjük a linzertésztát: gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a lisztet a sütőporral, 7 dkg cukorral, egy csipet sóval és a vajjal. Fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre betesszük a hűtőbe.
A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. Kibéleljük a tésztával úgy, hogy kb. 2 cm magas pereme is legyen. Villával többször megszurkáljuk, és a sütőben kb. 20 percig elősütjük.
Közben meghámozzuk a körtéket, megmossuk, kettévágjuk, magházukat kiemeljük. A körtéket megcsepegtetjük a citromlével.
A körtelevet 5 dkg cukorral és a szegfűszeggel felforraljuk. Az étkezési keményítőt elkeverjük a borban (esetleg vízben), és a léhez öntjük. Kevergetve felforraljuk, kissé kihűtjük (a szegfűszeget kidobjuk).
A tortát kirakjuk a fél körtékkel, ráöntjük a körtelevet, rászórjuk a diót, és a sütőben további 25 percig sütjük.
Langyosan, vanília- vagy csokoládéfagylalttal kínáljuk.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.