Elkészítés: Elkészítjük a linzertésztát: gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a lisztet a sütőporral, 7 dkg cukorral, egy csipet sóval és a vajjal. Fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre betesszük a hűtőbe.
A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. Kibéleljük a tésztával úgy, hogy kb. 2 cm magas pereme is legyen. Villával többször megszurkáljuk, és a sütőben kb. 20 percig elősütjük.
Közben meghámozzuk a körtéket, megmossuk, kettévágjuk, magházukat kiemeljük. A körtéket megcsepegtetjük a citromlével.
A körtelevet 5 dkg cukorral és a szegfűszeggel felforraljuk. Az étkezési keményítőt elkeverjük a borban (esetleg vízben), és a léhez öntjük. Kevergetve felforraljuk, kissé kihűtjük (a szegfűszeget kidobjuk).
A tortát kirakjuk a fél körtékkel, ráöntjük a körtelevet, rászórjuk a diót, és a sütőben további 25 percig sütjük.
Langyosan, vanília- vagy csokoládéfagylalttal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.