Elkészítés: A töltelékhez ledaráljuk a sonkát, hozzáadunk kevés tejfölt, mustárt, sót, borsot, finomra aprított hagymát, reszelt sajtot.
A tésztához az összes hozzávalót összedolgozzuk, és a kenyértésztánál kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Kelesztőtálban duplájára kelesztjük.
Ezután 4 egyenlő részre vágjuk. Az egyik tésztát 2-3 mm vastag kör alakra nyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, megkenjük a töltelékkel. Kinyújtjuk a következő lapot, és befedjük vele a megkent tésztalapot. Egy poharat lisztbe mártunk, majd a tészta közepét megnyomjuk vele, de ügyeljünk, hogy ne szakítsa át a tésztát. Ez lesz a napraforgó közepe.
A megmaradt tésztákat is kinyújtjuk, felcsíkozzuk, majd minden csíkot háromszor megtekerünk, és hozzáragasztjuk a közepéhez. 30 percig hagyjuk pihenni, majd a tojással lekenjük.
A közepét megszórjuk szezámmaggal, 180 Celsius-fokra előmelegített sütőbenszép pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.