Elkészítés: Piskótaalapot készítünk, amelynek 3/4 részét egy 2,5 literes lábasban megsütjük, a maradék 1/4 részt pedig egy zománcos kistálban vagy tányérban megsütjük.
A krémhez a cukrot kikeverjük a vajjal, a tejet csomómentesen elkeverjük a liszttel, és felfőzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a cukros vajat. 1/3 részét félretesszük, amit majd sárga ételfestékkel megszínezünk. A többi krémbe keverjük a kakaót.
A nagyobbik piskótát kettévágjuk és megkenjük a krémmel úgy, hogy jusson a torta oldalára, tetejére és a félgömb alakúra is. Amikor kívülről is bekentük a nagyobbik piskótát, akkor ráhelyezzük a félgömb alak piskótát, és a maradék krémmel azt is bekenjük. Egy fogpiszkálóval kockásra kijelöljük, és a vonalak találkozásához teszünk a sárga krémből egy pöttyöt. Utána díszítőzsákba tesszük a sárga krémet, és a levélformázóval kidíszítjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.