Előkészítés: Felforralunk 6 csésze vizet a curryvel és az ételízesítővel. Belekeverjük a rizst, és kb. 18 perc alatt megfőzzük. A narancsot vastagon meghámozzuk (a fehér héját is levágjuk), és kifilézzük, azaz a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A lecsepegő levet felfogjuk.
Elkészítés: A tojásokat habosra keverjük a tejföllel, és a mandulaforgáccsal együtt a rizsbe keverjük. A narancshús felét is hozzáadjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A pulykát kívül-belül megmossuk, szárazra töröljük, és bedörzsöljük sóval. Megtöltjük a rizses töltelékkel, és a nyílást összevarrjuk. A combokat, szárnyakat formára kötözzük. A pulykát lefedhető sütőtálba fektetjük, lefedjük, és 30 percig sütjük. (Ha nincs ilyen tálunk, fedjük le szorosan a tepsit alufóliával.) Aláöntünk 1,5 dl vizet, és lefedve további 30 percig sütjük. Levesszük a fedőt, és még 45 percig sütjük a pulykát. Közben többször meglocsoljuk a pecsenyelével. Végül kivesszük a pulykát a sütőből, 10 percig pihenni hagyjuk, és csak ezután vágjuk fel. A pecsenyelevet láboskába öntjük, a tepsit kiöblítjük kevés vízzel, és ezt is a lábosba öntjük, az egészet vízzel 4 dl-re kiegészítjük. Felforraljuk. Az étkezési keményítőt elkeverjük a narancslében, és a lábosba öntjük. Hozzáadjuk a maradék narancshúst, besűrítjük, sóval, borssal fűszerezzük, és a húshoz kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva
1 adag: 995 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.