Elkészítés: Megsütünk egy 8 tojásos piskótalapot a szokásos módon.
A pudingból, a cukorból és a tejből krémet főzünk. Kevergetve hagyjuk teljesen kihűlni.
A narancs reszelt héját és kifacsart levét, a rumaromát belekeverjük a pudingba. Az 5 dl tejszínt kemény habbá verjük. A tejszínt a vaníliás krémmel robotgép 1-es fokozatán jól eldolgozzuk, hogy teljesen homogén legyen. A zselatint kb. 1 dl hideg vízben feloldjuk és felforraljuk. Miután hűlt egy kicsit, elkeverjük 4 evőkanál krémmel, majd a krém egészéhez adjuk.
A krém felét a kettévágott piskótlapjai közé töltjük, a másik felével pedig a piskóta tetejét vonjuk be. Jó, ha egy éjszakát pihen a hűtőben!
Másnap a habfixálóval keményre felvert tejszínnel az egészet bevonjuk. Az ét tortabevonót vízgőz felett kevés olajjal megolvasztjuk, zacskóba töltjük, melynek az egyik sarkán pici lyukat vágunk, és így csorgatjuk rá a süteményre. Narancsszeletekkel dekoráljuk.
Ha tortát szeretnénk készíteni, ezzel a krém mennyiséggel abban az esetben is bátran dolgozhatunk. Ott 6 tojásos piskótalapot süssünk, és a krémet arányosan osszuk el. A szelethez 34 x 22 cm-es szögletes formát használtam, a tortához pedig a 26 cm átmérőjű forma a megfelelő.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.