Elkészítés:
1.) A tészta hozzávalóit összegyúrtam és megkelesztettem. (kenyérsütőgépben
Teig- programot kell használni).
2.) Megmostam, és lereszeltem a káposztát, majd besóztam, és 30 percig állni hagytam.
3.) Kevés (3-4 evőkanál) olajat forrósítottam egy edényben, majd rászórtam 2 evőkanál cukrot és karamellizáltam.
4.) A karamellizált cukorra kinyomkodás nélkül rátettem a besózott káposztát, majd megborsoztam, és drapp színűre pirítottam.
5.) Kis idő múlva lejárt a kenyérsütőgép programja, és lisztezett deszkára borítottam a tésztát. Pontosabban kiloccsantottam, mert annyira folyt, hogy tésztának nem is nevezném.
6.) A folyékony masszához hozzáadtam 2 nagy bögre lisztet, így gyúrható állagú lett.
7.) Kinyújtottam, és a teljes felületét megkentem a káposztás töltelékkel.
8.) A tésztát félbehajtottam, majd még egyszer félbehajtottam. Késsel hosszában és keresztben is becsíkoztam a tésztát (helyenként kilátszott a káposztás töltelék), és közepes kiszúróval kiszaggattam a pogácsákat.
9.) Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam a pogácsákat, megkentem őket felvert tojásfehérjével, és előmelegített sütőben, kis lángon (mondjuk nekem nagyon éget a sütőm), szóval kb. 200 fokon aranybarnára sütöttem őket. Kb. 25-30 perc alatt sültek meg.
10.) A tésztamaradványokat (amik a kiszúrás után maradtak) összegyúrtam, hozzáadtam még egy kis lisztet (mert a káposztás tölteléktől picit ragacsos lett), kinyújtottam, megcsíkoztam, kiszúrtam, és az előző adaghoz hasonlóan kisütöttem. Picit hamarabb lettek kész, mint a négylaposak, de addigra már sokkal jobban átmelegedett a sütő. Így egyszerre 2 adag pogácsát sütöttem: 4-laposat és káposztás tésztájút.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.