Előkészítés: A burgonyát alaposan megmossuk, enyhén sós vízben, héjában megfőzzük, majd leszűrjük, még melegen meghámozzuk, hagyjuk kihűlni. A tojást ugyancsak sós vízben keményre főzzük (10 perc), hideg vízbe merítve lehűtjük. A kovászos uborkákat vékonyan felkarikázzuk. A paradicsompaprikákat megmossuk, kicsumázzuk, húsukat karcsú csíkokra szabdaljuk, 10-12 fél karikát félreteszünk a díszítéshez. Az alma húsát felkockázzuk, azonnal meglocsoljuk 1 evőkanál citromlével, hogy meg ne barnuljon. A petrezselymet leöblítjük.
Elkészítés: A kihűlt burgonyát felkarikázzuk, mélyebb tálba tesszük. A tojást meghámozzuk, sárgáját kiemeljük (félretesszük az öntethez), a fehérjét és a petrezselymet finomra vágjuk, mindkettőt a burgonyához adjuk. A tojássárgáját pépesre törjük, hozzákeverjük az olajat, a maradék 2 evőkanál citromlét, a mustárt és a tejszínt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, édesítjük, végül a salátára öntjük. Lazán összekeverjük, lefedjük, és szobahőmérsékleten legalább 1 órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor a tál peremét a félretett paradicsompaprika-ívekkel díszítjük. Ha nem fogyasztjuk el azonnal, a hűtőszekrényben tároljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.