Előkészítés: A burgonyát alaposan megmossuk, enyhén sós vízben, héjában megfőzzük, majd leszűrjük, még melegen meghámozzuk, hagyjuk kihűlni. A tojást ugyancsak sós vízben keményre főzzük (10 perc), hideg vízbe merítve lehűtjük. A kovászos uborkákat vékonyan felkarikázzuk. A paradicsompaprikákat megmossuk, kicsumázzuk, húsukat karcsú csíkokra szabdaljuk, 10-12 fél karikát félreteszünk a díszítéshez. Az alma húsát felkockázzuk, azonnal meglocsoljuk 1 evőkanál citromlével, hogy meg ne barnuljon. A petrezselymet leöblítjük.
Elkészítés: A kihűlt burgonyát felkarikázzuk, mélyebb tálba tesszük. A tojást meghámozzuk, sárgáját kiemeljük (félretesszük az öntethez), a fehérjét és a petrezselymet finomra vágjuk, mindkettőt a burgonyához adjuk. A tojássárgáját pépesre törjük, hozzákeverjük az olajat, a maradék 2 evőkanál citromlét, a mustárt és a tejszínt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, édesítjük, végül a salátára öntjük. Lazán összekeverjük, lefedjük, és szobahőmérsékleten legalább 1 órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor a tál peremét a félretett paradicsompaprika-ívekkel díszítjük. Ha nem fogyasztjuk el azonnal, a hűtőszekrényben tároljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.