Előkészítés: A nyúlgerinceket megmossuk, megtöröljük, sóval, borssal és a szétnyomkodott borókabogyóval megkenjük. Lezárt edényben néhány órára betesszük a hűtőbe. Megtisztítjuk, megmossuk a hagymát, a burgonyát, a répát, a zöldséggyökeret, és kisebb darabokra vágjuk.
Elkészítés: A tojást összedolgozzuk a liszttel, kb. 1 dl langyos vízzel, sóval, borssal fűszerezzük. A galuskamasszát kb. 1 órát állni hagyjuk. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A vajat felforrósítjuk egy olyan edényben, amit be tudunk tenni a sütőbe. Körös-körül megkapatjuk benne a nyulat, aláöntünk 3 dl zöldséglevest, mellédobjuk a zöldségeket, és a húsra baconszalonna-szeleteket fektetünk. Lefedjük az edényt, és a húst kb. 30 percig sütjük. Közben megtisztítjuk és megmossuk a kelbimbót. Felforrósítunk 1 evőkanál vajat, megfuttatjuk benne a kelbimbót, aláöntünk kb. 2 dl zöldséglevest, és 20 percig főzzük. A húst még melegen alufóliába tekerjük, és állni hagyjuk. A zöldséglevest a zöldségekkel összetörjük, belekeverjük a tejszínt, felforraljuk, és fűszerezzük. A mandulaforgácsot zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben. Hozzászűrjük a kelbimbót, és összekeverjük. Sós vizet forralunk, beleszaggatjuk a galuskákat, felforraljuk, majd lecsepegtetjük. Felforrósítunk 1 evőkanál vajat, megfuttatjuk benne a galuskát. A húst felszeleteljük, a galuskával, a zöldségszósszal és a mandulás kelbimbóval tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.