Előkészítés: A nyúlgerinceket megmossuk, megtöröljük, sóval, borssal és a szétnyomkodott borókabogyóval megkenjük. Lezárt edényben néhány órára betesszük a hűtőbe. Megtisztítjuk, megmossuk a hagymát, a burgonyát, a répát, a zöldséggyökeret, és kisebb darabokra vágjuk.
Elkészítés: A tojást összedolgozzuk a liszttel, kb. 1 dl langyos vízzel, sóval, borssal fűszerezzük. A galuskamasszát kb. 1 órát állni hagyjuk. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A vajat felforrósítjuk egy olyan edényben, amit be tudunk tenni a sütőbe. Körös-körül megkapatjuk benne a nyulat, aláöntünk 3 dl zöldséglevest, mellédobjuk a zöldségeket, és a húsra baconszalonna-szeleteket fektetünk. Lefedjük az edényt, és a húst kb. 30 percig sütjük. Közben megtisztítjuk és megmossuk a kelbimbót. Felforrósítunk 1 evőkanál vajat, megfuttatjuk benne a kelbimbót, aláöntünk kb. 2 dl zöldséglevest, és 20 percig főzzük. A húst még melegen alufóliába tekerjük, és állni hagyjuk. A zöldséglevest a zöldségekkel összetörjük, belekeverjük a tejszínt, felforraljuk, és fűszerezzük. A mandulaforgácsot zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben. Hozzászűrjük a kelbimbót, és összekeverjük. Sós vizet forralunk, beleszaggatjuk a galuskákat, felforraljuk, majd lecsepegtetjük. Felforrósítunk 1 evőkanál vajat, megfuttatjuk benne a galuskát. A húst felszeleteljük, a galuskával, a zöldségszósszal és a mandulás kelbimbóval tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.