Elkészítés: A lisztbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a túrót, a lágy margarint, a kefirt, a tojások sárgáját és a sót. Jól összedolgozzuk, és lefedve meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Ezután lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és kerek kis szaggatóval kiszaggatjuk. A füleit úgy vágjuk ki, hogy teáskanál szárának a végét a tészta végéhez tesszük, és körben kivágjuk.
Margarinnal kikent tepsibe tesszük a kerek tésztákat, tetejét lekenjük felvert tojással, és hozzáillesztjük a füleket. Ezután minden nyuszifejet lekenjük tojással, egész bors a szemei és az orra, napraforgómagok a bajusza. :)
Előmelegített sütőben sütjük, amíg piros lesz a teteje.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.