Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval. Közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a kézmeleg vizet és az olajat, a tetejére morzsoljuk az élesztőt, dagasztani kezdjük. Mikor már összeállt, hozzáadjuk a bazsalikomot, a paradicsomot és az olajbogyót, 2-3 perc alatt a tésztába dolgozzuk. A tésztát kiolajozott kelesztőtálba tesszük, és szobahőmérsékleten 30-35 percig kelesztjük.
Enyhén lisztezett deszkán óvatosan átgyúrjuk a tésztát és gömbölyítjük. Újabb 15 percig pihentetjük, letakarva.
A megkelt tésztát ismét a deszkára fordítjuk, hosszúkás veknit formázunk belőle, és lisztezett abroszra vagy konyharuhára fejjel lefelé fordítva, betakarva újabb 50-60 percig kelesztjük.
A sütőt 220 °C-ra melegítjük, az aljába egy fémedényt is bekészítünk, a sütőlemezt pedig a középső rácsra tesszük melegedni. A megkelt tésztát a forró sütőlemezre fordítjuk, hosszant bevágjuk, és gyorsan a forró sütőbe toljuk. A fémedénybe 2 dl forró vizet öntünk, és becsukjuk a sütő ajtaját. Kb. 40 perc alatt készre sütjük, és rácson hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.