Előkészítés: A pulykacombot a hentesnél csontjával együtt kb. 2,5 cm vastag szeletekre vágatjuk. A szeleteket megmossuk, és szárazra töröljük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a húst, és mindkét oldalán megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és aranysárgára pirítjuk. Beletesszük a fokhagymát, meghintjük liszttel, elkeverjük, és 3-4 percig kis lángon pirítjuk. A húst a hagymákkal átrakjuk egy tűzálló tálba, a szeleteket elrendezzük, majd megszórjuk a paprikával, a kakukkfűvel, és hozzátesszük a babérlevelet. Megöntözzük a paradicsomlével, a csirkelevessel, a narancs- és citromlével. A sütőbe tesszük, és kb. 60 percig sütjük.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 440 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.