Elkészítés: Hámozzuk meg a fehérrépákat, vágjuk egyenlő méretű darabokra. 2 narancsot filézzünk ki, de tartsuk meg a levét, a gyömbért vágjuk apróra.
Egy edénybe tegyük bele a fehérrépákat, sózzuk meg, öntsük rá a narancslét, a felaprított gyömbért, a mézet és a vajat. Időnként összerázva pároljuk, amíg a folyadék teljesen elpárolog alóla, és a répák megpuhulnak. Adjuk hozzá a narancsfilét, vegyük le a tűzről, tartsuk melegen.
Közben a kacsamelleket tisztítsuk meg, és a bőrös felüket vágjuk be kb. 3X3cm-es négyzetekre éles késsel, sózzuk, borsozzuk. Süssük a bőrös felükön 4-5 percig, vegyük le a tűzről, a kisült zsírt öntsük ki a serpenyőből. Ezután tegyük vissza a száraz serpenyőbe a kacsamelleket, és süssük meg a másik felüket is kb. 4-5 perc alatt nagy lángon, majd néhány percre csomagoljuk alufóliába, hogy saját hőjétől belül is átsüljön.
Egy edényben melegítsük fel a sűrű alaplevet, a maradék narancs levét is facsarjuk ki, adjuk hozzá a levet és a pépes részt is, a megőrölt koriandermagot, majd lassú tűzön forraljuk, sűrítsük a szószt. Mikor sűrűsödni kezd, vegyük le a tűzről, keverjünk el benne egy darabka vajat egyenletesen.
A kacsamelleket vágjuk vékony szeletekre. Tálaljuk a narancsos répával és a szósszal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.