Elkészítés: A tarjaszeleteket kiveregetem, sóval és borssal megszórom. A szalonnát nagyobb kockákra, a hagymát és a paradicsomot szeletekre, a fokhagymát és a gombát cikkekre vágom. Egy tűzálló tálat (pl. cseréptál) kikenek zsiradékkal (lehetőleg házi sertészsírral), és megkezdem a hozzávalók rétegezését. Alulra mindenképpen hús kerüljön, a többit úgy rakjátok, hogy nektek jólesik. Minden sort megszórok kakukkfűvel is. A tetejére is hús kerüljön, és tulajdonképpen mehet is a sütőbe. Ha az előre beáztatott cserépben sütjük, természetesen hideg sütőbe tegyük, ha normál jénaiban vagy tepsiben, akkor melegítsük elő 200 fokra. Víz nem kell alá, a paradicsomban meg a gombában van elég. Akkor jó, ha hegyes késsel beleszúrsz, és az könnyedén átfut rajta.
Nagyon puhára sült, szinte szétesett a tányéron. Azért összedobott, mert hirtelen bejelentkezett vendégeknek készült abból, amit találtunk a hűtőben. Amíg a hús sül, elkészül a sütőben mellette a tepsis krumpli is, ami a legjobb körete ennek az ételnek. Nagyon jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.