Előkészítés: A szilvát leforrázzuk, héját lehúzzuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A körtéket meghámozzuk, kettévágjuk, magházát kiemeljük, húsát vékony gerezdekre vágjuk, és azonnal megcsepegtetjük citromlével.
Elkészítés: A cukrot összekeverjük a pálinkával, és a körtékre öntjük, kb. 15 percig állni hagyjuk. Leszűrjük a körtékről a levet, és a szilvákra öntjük. Felforraljuk, és 4-5 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni. A körtét és a szilvát tányérra rendezzük, megszórjuk a dióval, megcsepegtetjük a lével, és tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 221 kcal
2024.12.19.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.