Előkészítés: A szilvát leforrázzuk, héját lehúzzuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A körtéket meghámozzuk, kettévágjuk, magházát kiemeljük, húsát vékony gerezdekre vágjuk, és azonnal megcsepegtetjük citromlével.
Elkészítés: A cukrot összekeverjük a pálinkával, és a körtékre öntjük, kb. 15 percig állni hagyjuk. Leszűrjük a körtékről a levet, és a szilvákra öntjük. Felforraljuk, és 4-5 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni. A körtét és a szilvát tányérra rendezzük, megszórjuk a dióval, megcsepegtetjük a lével, és tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 221 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.