Előkészítés: A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk és negyedeljük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
Elkészítés: A lisztet a tejjel, a tojássárgákkal, az olajjal és csipetnyi sóval habosra keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az olajat felforrósítjuk. A gyümölcsöket egyenként a masszába mártjuk, és a forró olajban aranysárgára sütjük. Az olajból papírszalvétára emeljük, lecsepegtetjük. Tálaláskor meghintjük fahéjas porcukorral, esetleg vaníliamártással kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 448 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.