Elkészítés: Egy kb. 32 × 39 cm-es (gáztepsi) tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Közben apránként beleszórunk 15 dkg
cukrot és 1 csomag vaníliás cukrot. A tojássárgákat egyenként a masszába dolgozzuk, végül rászitáljuk és lazán beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet. A tésztamasszát egyenletesen a kibélelt tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon 12-15 percig sütjük. A piskótát nedves konyharuhára borítjuk, és a sütőpapírt azonnal lehúzzuk. A piskótát hűlni hagyjuk. Miután teljesen kihűlt, a konyharuha segítségével óvatosan visszatesszük a tepsibe.
A pudingport a maradék cukorral 2,5 dl baracklében elkeverjük. A maradék gyümölcslevet a feloldott pudingporral felforraljuk és, 1 percig főzzük. Kissé kihűlve a piskótára simítjuk. A csokoládét 2 dl tejszínnel és a kókuszzsírral kevergetve megolvasztjuk, majd 15 percig hűlni hagyjuk. 6 dl tejszínt a habfixálóval és 1 csomag vaníliás cukorral felverünk.
A habot a pundingrétegre kenjük. A kekszek alját 3 evőkanál likőrrel megkenjük. A süteményt a likőrös oldalukkal lefelé fordított kekszekkel kirakjuk. Rásimítjuk a csokoládémázt, és 12 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A maradék tejszínt a maradék vaníliás cukorral felverjük. A barackokat feldaraboljuk. A süteményt a kekszek széle mentén felszeleteljük. Tejszínhabbal, barackdarabokkal és a maradék likőrrel díszítjük.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.