A megtisztított spárgát főzzük forrásban lévő, enyhén sós, a citromlével ízesített vízben 1 percig, majd szűrjük le, és tegyük a zöldséget jeges vízbe.
Forraljunk fel 300 ml vizet egy kevés sóval. Szórjuk bele a rizst, és kis lángon, lefedve főzzük 18 percig. Azután forgassuk bele a száraz serpenyőben megpirított kesudiót.
A megmosott, szárazra törölt jércemelleket sózzuk meg, forgassuk meg a lisztben, és süssük őket aranyszínűre a felforrósított olívaolaj felén.
A meghámozott, finomra vágott lila hagymát süssük üvegesre a megmaradt, felhevített olívaolajon. Adjuk hozzá a megtisztított, négyfelé vágott eper felét, 1 csipet sót, egy kevés fehér borsot, a finomra vágott citromfüvet és mentaleveleket, valamint a feldarabolt spárgát, és kissé pirítsuk le az egészet. Végül locsoljuk meg a keveréket a balzsamecettel és a mézzel, majd forgassuk bele a maradék epret. Ezzel és a kesudiós rizzsel tálaljuk a felszeletelt jércemelleket. Néhány főtt spárgafejjel, továbbá citromfűlevéllel, 1-1 db félbevágott eperrel és egy kevés bazsalikommal díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.