Rakott zöldbab darált hússal
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Finomfőzelék
Dödölle - az eredeti recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Babgulyás
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagymás rostélyos
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus kuglóf
Klasszikus stíriai metélt
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Tárkonyos csirkeraguleves
Vadas marha
Mézes-mustáros csirkemell
Dubarry-csirkemell
Ötcsillagos receptek - Grillezett jércemellfilé kesudiós jázminrizzsel  recept
recept
Bonyolult

Ötcsillagos receptek - Grillezett jércemellfilé kesudiós jázminrizzsel

30 perc
0 adag
Költséges
2015. 10. 03.

Elkészítés

A megtisztított spárgát főzzük forrásban lévő, enyhén sós, a citromlével ízesített vízben 1 percig, majd szűrjük le, és tegyük a zöldséget jeges vízbe.

Forraljunk fel 300 ml vizet egy kevés sóval. Szórjuk bele a rizst, és kis lángon, lefedve főzzük 18 percig. Azután forgassuk bele a száraz serpenyőben megpirított kesudiót.

A megmosott, szárazra törölt jércemelleket sózzuk meg, forgassuk meg a lisztben, és süssük őket aranyszínűre a felforrósított olívaolaj felén.

A meghámozott, finomra vágott lila hagymát süssük üvegesre a megmaradt, felhevített olívaolajon. Adjuk hozzá a megtisztított, négyfelé vágott eper felét, 1 csipet sót, egy kevés fehér borsot, a finomra vágott citromfüvet és mentaleveleket, valamint a feldarabolt spárgát, és kissé pirítsuk le az egészet. Végül locsoljuk meg a keveréket a balzsamecettel és a mézzel, majd forgassuk bele a maradék epret. Ezzel és a kesudiós rizzsel tálaljuk a felszeletelt jércemelleket. Néhány főtt spárgafejjel, továbbá citromfűlevéllel, 1-1 db félbevágott eperrel és egy kevés bazsalikommal díszíthetjük.

Megjegyzés
Recept: Kovács Ferenc, a Danubius Health Spa Resort Margitsziget és a Grand Hotel Margitsziget séfje

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.