Előkészítés: A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, húsukat bekockázzuk, fél órára besózzuk, hogy kesernyés levüket kidobják. A petrezselymet megmossuk, levélkéit lecsipkedjük, finomra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprózzuk. A paprikákat megmossuk, kalapkájukat levágjuk, belsejükből eltávolítjuk a magokat-ereket. A sütőt 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A fél padlizsánokat leöblítjük, jól kinyomkodjuk, és vágott felükkel lefelé tepsibe fektetjük őket. A forró sütőben puhára sütjük (kb. 30 perc). Hagyjuk langyosra hűlni, majd evőkanállal kivájjuk a héjakból a padlizsánhúst, és hagyjuk egészen kihűlni. A padlizsánmasszához adjuk a petrezselymet, a hagymát, 1 mk. sót, ízlés szerint frissen őrölt borsot és az átszűrt citromlé felét, majd botmixerrel az egészet péppé turmixoljuk. Eleinte cseppenként, mintha majonézt készítenénk, aztán vékony sugárban beledolgozzuk az olajat, végül a maradék citromlét, és habosra felverjük. Megtöltjük vele a paprikákat, tálalásig hidegen tartjuk. Tálaláskor a krém tetejét bazsalikomlevélkével díszítjük, és friss vagy pirított kiflikarikákat, hasábra vágott, ropogós zöldségeket kínálunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.