Rakott zöldbab darált hússal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Tárkonyos csirkeraguleves
Dubarry-csirkemell
Finomfőzelék
Epres blondie
Csupacsokis brownie
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Babgulyás
Farsangi szalagos fánk
Dödölle - az eredeti recept
Zsemlegombóc
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus grízgaluska leves
Mézes-mustáros csirkemell
Kínai szezámmagos csirke
Káposztás tészta egyszerűen
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba
Klasszikus kuglóf
Padlizsános csirke recept
recept
Bonyolult

Padlizsános csirke

120 perc
0 adag
Megfizethető
4.3
2002. 08. 15.

Elkészítés

Elkészítése: A padlizsánt megmossuk, és héjastul hosszában kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Sóval bedörzsöljük, és szűrőbe rakva, alá tányért téve fél óráig állni hagyjuk, hogy a keserű leve kicsorogjon. Közben a csirkét megtisztítjuk, négy darabba vágjuk, besózzuk, és a vajon körös-körül fehéredésig sütjük. Utána mély tűzálló tálba egymás mellé fektetjük a csirkedarabokat. A sütőt 200 fokra melegítjük. A padlizsánszeleteket papírtörlővel leitatjuk, teflonserpenyőben az olajon mindkét felét megsütjük, és a csirke tetejére fektetjük. A kicsumázott, karikákra vágott zöldpaprikát ráterítjük, a felszeletelt paradicsomot a tetejére rakjuk. A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, és beborítjuk vele a padlizsános csirkét. A húsleveskockát két deci vízben feloldjuk, és a csirkére locsoljuk. A tálat alufóliával letakarva a sütőbe toljuk, és 10 percig sütjük, majd a sütő hőfokát 180 fokra mérsékelve további 40-45 percig sütjük a csirkét. Végül a fóliát lebontjuk és a sütőbe visszatolva a levét elpárologtatjuk.

Megjegyzés
Elkészítési idő: 2 óra 1 adag: 2501 kJ (516 kcal)

Recept értékelése

4.3 / 5

4 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.