Elkészítése: A padlizsánt megmossuk, és héjastul hosszában kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Sóval bedörzsöljük, és szűrőbe rakva, alá tányért téve fél óráig állni hagyjuk, hogy a keserű leve kicsorogjon. Közben a csirkét megtisztítjuk, négy darabba vágjuk, besózzuk, és a vajon körös-körül fehéredésig sütjük. Utána mély tűzálló tálba egymás mellé fektetjük a csirkedarabokat. A sütőt 200 fokra melegítjük. A padlizsánszeleteket papírtörlővel leitatjuk, teflonserpenyőben az olajon mindkét felét megsütjük, és a csirke tetejére fektetjük. A kicsumázott, karikákra vágott zöldpaprikát ráterítjük, a felszeletelt paradicsomot a tetejére rakjuk. A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, és beborítjuk vele a padlizsános csirkét. A húsleveskockát két deci vízben feloldjuk, és a csirkére locsoljuk. A tálat alufóliával letakarva a sütőbe toljuk, és 10 percig sütjük, majd a sütő hőfokát 180 fokra mérsékelve további 40-45 percig sütjük a csirkét. Végül a fóliát lebontjuk és a sütőbe visszatolva a levét elpárologtatjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.