Előkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A padlizsánt megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk és besózzuk. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, és csíkokra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, és felaprítjuk. A halványító zellerszálat megtisztítjuk, felszeleteljük. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és kockára vágjuk. A zöldfűszereket (oregánó, bazsalikom, petrezselyem) megmossuk és felaprítjuk. A paradicsomot megmossuk, és félbe vágjuk.
Elkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük (kb. 12-14 perc), leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és nagy salátástálba tesszük. Nagy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, beletesszük a csirkemellcsíkokat, és kevergetve kb. 5 perc alatt megsütjük. Kiszedjük, és félretesszük. A visszamaradt olajhoz hozzáadunk még 2 evőkanál olajat, beletesszük a hagymát, a fokhagymát, a zellert, a paprikát, az oregánót, a bazsalikomot, és kevergetve kb. 3 percig pirítjuk. Leöblítjük, lecsepegtetjük a padlizsánt, a serpenyőbe szórjuk, és további 5 percig sütjük. Belekeverjük a paradicsomot, a bort, 3 evőkanál vizet, és kb. 10 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. A maradék olajat összekeverjük a borecettel, a petrezselyemmel, sóval, borssal. A párolt zöldségeket összekeverjük a tésztával, a csirkehússal, az öntettel, és lefedve kb. 2 óra hosszára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt a salátára morzsoljuk a feta sajtot, és az olajbogyóval megszórva, puha kenyérrel tálaljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: 3 óra múlva
1 adag: 650 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.