Előkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A padlizsánt megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk és besózzuk. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, és csíkokra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, és felaprítjuk. A halványító zellerszálat megtisztítjuk, felszeleteljük. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és kockára vágjuk. A zöldfűszereket (oregánó, bazsalikom, petrezselyem) megmossuk és felaprítjuk. A paradicsomot megmossuk, és félbe vágjuk.
Elkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük (kb. 12-14 perc), leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és nagy salátástálba tesszük. Nagy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, beletesszük a csirkemellcsíkokat, és kevergetve kb. 5 perc alatt megsütjük. Kiszedjük, és félretesszük. A visszamaradt olajhoz hozzáadunk még 2 evőkanál olajat, beletesszük a hagymát, a fokhagymát, a zellert, a paprikát, az oregánót, a bazsalikomot, és kevergetve kb. 3 percig pirítjuk. Leöblítjük, lecsepegtetjük a padlizsánt, a serpenyőbe szórjuk, és további 5 percig sütjük. Belekeverjük a paradicsomot, a bort, 3 evőkanál vizet, és kb. 10 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. A maradék olajat összekeverjük a borecettel, a petrezselyemmel, sóval, borssal. A párolt zöldségeket összekeverjük a tésztával, a csirkehússal, az öntettel, és lefedve kb. 2 óra hosszára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt a salátára morzsoljuk a feta sajtot, és az olajbogyóval megszórva, puha kenyérrel tálaljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: 3 óra múlva
1 adag: 650 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.