Elkészítés: Mindkét tésztát külön-külön egyforma módon készítjük el. A tojások fehérjéből csipet só hozzáadásával kemény habot verünk. A többi hozzávalót elektromos habverővel krémesre keverjük, majd fakanállal óvatosan - a habot össze nem törve - hozzákeverjük a tojáshabot is.
A piskótatésztát sütőpapírral kibélelt széles tepsibe öntjük, és egyenletes vastagságúra kenjük. Előmelegített sütőben készre sütjük. Mindkét piskótát így sütjük, egyforma méretű tepsiben. A gesztenyés nekem vastagabb lett, mint a mandulás. Amikor kihűltek a tészták, hosszában középen kettévágjuk, félretesszük. Így kapuk 2 mandulás és 2 gesztenyés lapot.
A pudingos krémhez az összes hozzávalót simára keverjük, és gázon felfőzzük sűrű masszává. Kihűtjük.
Ezután összeállítjuk a süteményt: alulra egy hosszú gesztenyés lap kerül, amit a puding felével megkenünk. Erre jön egy mandulás lap, amit lekvárral vastagon megkenünk. Ezután egy újabb gesztenyés lap következik, amire a maradék pudingot kenjük, majd a lekvárral vastagon megkent maradék mandulás lappal befedjük. Hűvös helyre tesszük addig, amíg a csokit felolvasztjuk.
A csokimázhoz 15 dkg csokit tördelünk fel, és a kókuszzsírral együtt vízgőz felett megolvasztjuk. Ezt rácsurgatjuk a süteményre, elsimítjuk, hagyjuk, hogy nagyjából megszáradjon. A maradék 5 dkg csokit megolvasztjuk, és azzal berácsozzuk a süti tetejét. Hagyjuk megszáradni, majd a sütit hosszában vágjuk félbe forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel. Ezután szeleteljük fel. Nekem 16 darab lett belőle.
Hagyjuk 1-2 napot hűvös helyen összeérni az ízeket. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.