Elkészítés: A darált füstölt és nyers húst elkeverjük az apróra megreszelt nyers burgonyával, némi őrölt borssal, kevés ételízesítővel, majd annyi liszttel, hogy vizes kézzel könnyen kis gombócokat formáljunk belőle, melyeket a lobogó vízben, melyben már benne van a káposztareszelőn lereszelt karalábé és a laskára vágott kelkáposzta, néhány szem egész bors, 3 db babérlevél, annyi ételízesítő, hogy sózni ne kelljen. Kb. 10-15 percig főzzük. Ekkor a gombócokat kivesszük a léből és félretesszük. A 3 dl tejfölt elkeverjük egy bő evőkanál liszttel, majd a főzőlébe öntve behabarjuk a levest. Felforraljuk, kevés ecettel ízesítjük, majd a gombócokat visszatesszük. Ekkor beletesszük a kis rózsáira szedett karfiolt, és addig forraljuk, míg minden megpuhul. Ekkor a gázt lekapcsoljuk alatta, egy csokor apróra metélt petrezselyemzöldet belekeverünk a levesbe, lefedjük, és rövid ideig (15-20 perc) pihentetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.