Finomfőzelék
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus grízgaluska leves
Hagymakrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tárkonyos csirkeraguleves
Rakott zöldbab darált hússal
Hollandi mártás
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus stíriai metélt
Zúzapörkölt
Vadas marha
Klasszikus kuglóf
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Dubarry-csirkemell
Csupacsokis brownie
Oroszkrémtorta
Krémes spenótfőzelék
Zsemlegombóc
Pannacotta II. recept
recept
Mester

Pannacotta II.

60 perc
0 adag
Költséges
3
2006. 03. 28.

Elkészítés

Elkészítés: A tejszínből elveszünk 6-8 evőkanálnyit, és hidegen kikeverjük a zselatin porral, majd állni hagyjuk kb. 10 percet.
A maradék tejszínt a cukorral felforraljuk, forrás után a tüzet visszavesszük, és elkeverjük benne a beáztatott zselatint, oldódásig keverjük, de már nem forraljuk tovább. Egy muffin sütőformát vízzel kiöblítünk, és belemérjük a tejszínt (lehet egy nagy tálba is rakni, akkor majd szeletelni kell az adagot). Hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt az epret leturmixoljuk annyi cukorral (mézzel vagy juharsziruppal), hogy ízlésünknek megfelelően édes legyen. A formát alulról meleg vízbe mártjuk, majd egy tálcát rátéve, kifordítjuk a pannacottákat (néha az oldalának egy kicsit segíteni kell vékony késsel vagy akár ujjal). Tányérra tesszük őket, megöntözzük az epervelővel, mentával díszítjük.

Megjegyzés
Az eredeti recept kb. 20 dkg cukrot írt csak a tejszínhez, de mi nem szeretjük ilyen édesen. A tejszín ellenére könnyű desszert lesz, ami nem fekszi meg a gyomrot! Az eper helyett bármilyen gyümölcsből csinálhatunk hozzá velőt, amit szeretünk. Ha sok öntet maradna, akkor pár perc alatt lekvárt csinálhatunk belőle: egy lábasban átforraljuk, néhány percet főzzük (esetleg még cukrot, zseléfixet teszünk bele), majd üvegbe öntjük. Kidunsztoljuk, vagy hűlés után hűtőbe tesszük. A receptet Monoma küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

3 / 5

3 értékelés

Ajánljuk még

Bulgogi marha
Recept
Egyszerű

Bulgogi marha

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

|

3 órája

Tócsnipalacsinta
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

Tegnap, 10:00

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Friss receptek

Bulgogi marha recept
Recept
Egyszerű

Bulgogi marha

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

|

3 órája

Tócsnipalacsinta recept
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

Tegnap, 10:00

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.