Elkészítés: A vöröshagymákat finomra vágjuk, és forró olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, valamint az aprított fokhagymát. Az alapot megszórjuk fűszerpaprikával, majd felöntjük vízzel. Ahhoz, hogy jó szaftja legyen, egymás után többször lepirítjuk a pörköltalapot, minden alkalommal csak kevés vízzel öntjük fel.
Ezután belehelyezzük a csirkecombokat, valamint a csirkemelleket. Ízlés szerint sózzuk, és a húst addig pároljuk, amíg megpuhul. A csirkedarabokat ekkor kiemeljük a pörköltalapból, majd az alapot átszűrjük, és a tűzre visszatéve kevés tejföllel dúsítjuk.
A csuszatésztát kicsit megtördelve forrásban lévő sós vízben kifőzzük. A füstölt szalonnát apró kockára vágva serpenyőben zsírjára pirítjuk. Ebben forgatjuk meg a kifőtt tésztát, majd rámorzsoljuk a túrót. Sózzuk, borsozzuk, és amikor a túró kicsit olvadni kezd, belekeverünk 3 deci tejfölt.
A paprikás csirkét a túrós csuszával és egy kevés tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.