Elkészítés: A paradicsomot megmossuk, leforrázzuk, meghámozzuk és pépesítjük. Egyet meghagyunk.
Az apróra vágott hagymát, paprikát, vékonyra metélt sárgarépát, szalagra vágott sonkát a vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompépet, a szemesborsot, a kívánt sűrűség arányában vízzel felöntjük (ez a leves sűrűn finom), lassú tűzön lefedve húsz percig főzzük.
Ezalatt a tejszínt 1-2 kiskanál sóval, a megtört fokhagymagerezdekkel, őrölt borssal, csípős paprikával, oreganóval, bazsalikommal, 2 evőkanál cukorral és a meghagyott, apróra darabolt paradicsommal elkeverjük és fedő alatt pihentetjük.
A 20 perc elteltével ezt a leveshez óvatosan hozzákavarjuk, és tíz percig lassú tűzön kavargatva főzzük. Miután a tűzről levettük, ízlés szerint citrommal savanyítjuk. Friss pirítóssal isteni! Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.