Vadas marha
Klasszikus grízgaluska leves
Tojásos nokedli fejes salátával
Epres blondie
Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus kuglóf
Klasszikus stíriai metélt
Finomfőzelék
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba
Tárkonyos csirkeraguleves
Zsemlegombóc
Hagymás rostélyos
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Káposztás tészta egyszerűen
Paradicsomos-sajtos töltött padlizsán recept
recept
Mester

Paradicsomos-sajtos töltött padlizsán

90 perc
0 adag
Átlagos
2012. 09. 07.

Elkészítés

Elkészítés: Tepsiben a sütőpapírt vékonyan beolajozzuk, a hosszában felezett padlizsánokat, vágott felükkel a tepsibe fektetjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

A zsemlét vízbe áztatjuk, kifacsarjuk.

A darált húshoz adjuk a zsemlét, a finomra aprított vöröshagyma felét. Sóval, borssal, oreganóval, kakukkfűvel, pirospaprikával, 2 aprított fokhagymával ízesítjük összegyúrjuk, a hűtőben tároljuk felhasználásig.

A paradicsomokat tetejükön keresztben bemetsszük, kb. 1/2-1 percre lobogó forró vízbe dobjuk, a héját könnyedén lehúzzuk, daraboljuk.

Felhevített olajon a maradék vöröshagymát és a finomra aprított fokhagymát megdinszteljük, a paradicsompürével lepirítjuk. A darabolt paradicsomot a mártáshoz adjuk, borsozzuk, leveskockával, bazsalikommal, sóval, csipet cukorral ízesítjük, kb. 5 percig főzzük.

A puha padlizsánokat a vágott felükkel felfelé olajjal kikent sütőedénybe tesszük, húsukat hosszában bevagdossuk, kissé széthúzzuk, sóval, borssal megszórjuk. A húsos keveréket a résekbe nyomkodjuk, parmezánnal meghintjük, a paradicsommártással leöntjük.

Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Ajánlott körete a párolt rizs lehet!

Megjegyzés
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.