Elkészítés: Tepsiben a sütőpapírt vékonyan beolajozzuk, a hosszában felezett padlizsánokat, vágott felükkel a tepsibe fektetjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
A zsemlét vízbe áztatjuk, kifacsarjuk.
A darált húshoz adjuk a zsemlét, a finomra aprított vöröshagyma felét. Sóval, borssal, oreganóval, kakukkfűvel, pirospaprikával, 2 aprított fokhagymával ízesítjük összegyúrjuk, a hűtőben tároljuk felhasználásig.
A paradicsomokat tetejükön keresztben bemetsszük, kb. 1/2-1 percre lobogó forró vízbe dobjuk, a héját könnyedén lehúzzuk, daraboljuk.
Felhevített olajon a maradék vöröshagymát és a finomra aprított fokhagymát megdinszteljük, a paradicsompürével lepirítjuk. A darabolt paradicsomot a mártáshoz adjuk, borsozzuk, leveskockával, bazsalikommal, sóval, csipet cukorral ízesítjük, kb. 5 percig főzzük.
A puha padlizsánokat a vágott felükkel felfelé olajjal kikent sütőedénybe tesszük, húsukat hosszában bevagdossuk, kissé széthúzzuk, sóval, borssal megszórjuk. A húsos keveréket a résekbe nyomkodjuk, parmezánnal meghintjük, a paradicsommártással leöntjük.
Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Ajánlott körete a párolt rizs lehet!
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.