Elkészítés: Tepsiben a sütőpapírt vékonyan beolajozzuk, a hosszában felezett padlizsánokat, vágott felükkel a tepsibe fektetjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
A zsemlét vízbe áztatjuk, kifacsarjuk.
A darált húshoz adjuk a zsemlét, a finomra aprított vöröshagyma felét. Sóval, borssal, oreganóval, kakukkfűvel, pirospaprikával, 2 aprított fokhagymával ízesítjük összegyúrjuk, a hűtőben tároljuk felhasználásig.
A paradicsomokat tetejükön keresztben bemetsszük, kb. 1/2-1 percre lobogó forró vízbe dobjuk, a héját könnyedén lehúzzuk, daraboljuk.
Felhevített olajon a maradék vöröshagymát és a finomra aprított fokhagymát megdinszteljük, a paradicsompürével lepirítjuk. A darabolt paradicsomot a mártáshoz adjuk, borsozzuk, leveskockával, bazsalikommal, sóval, csipet cukorral ízesítjük, kb. 5 percig főzzük.
A puha padlizsánokat a vágott felükkel felfelé olajjal kikent sütőedénybe tesszük, húsukat hosszában bevagdossuk, kissé széthúzzuk, sóval, borssal megszórjuk. A húsos keveréket a résekbe nyomkodjuk, parmezánnal meghintjük, a paradicsommártással leöntjük.
Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Ajánlott körete a párolt rizs lehet!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.