Elkészítés: A burgonyát megkapargatjuk, alaposan megmossuk, majd egy teflonedényben kevés olajon, 2 csipetnyi sóval fedő alatt puhára pároljuk.
A halszeleteket lebőrözzük, beirdaljuk, megsózzuk. Lisztben megforgatjuk, és egy serpenyőben, kevés zsiradékon kicsit megpirítjuk, elősütjük, csak az íze kedvéért.
A hal sütése után megmaradt olajban megfuttatjuk az aprított fokhagymát. Rádobjuk a megtisztított, megmosott, lecsepegtetett, összevágott spenótot, jól összeforgatjuk, addig pároljuk, amíg összesik. A párolt spenótot szűrőbe tesszük és lecsepegtetjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Egyik felének a közepén sorba rakjuk a karikákra vágott burgonyát, rátesszük az elősütött pontyszeleteket. A halra ráhalmozzuk a fokhagymás párolt parajt, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, a széleket pedig jól nyomkodjuk.
Vizes kenőtollal kicsit megkenegetjük, hogy sütés közben ne nyíljon szét. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.