Elkészítés: A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, lassan adagoljuk hozzá a cukrot, majd egyenként a tojássárgákat, végül lazán belekeverjük a kakaós-sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt 24 cm-es formában megsütjük a piskótát. (3 részre vettem a tésztaalapot, és egyenként sütöttem ki a 3 lapot, hogy egyforma legyen a szeletelésnél.)
A krémhez a tejszínt felmelegítjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaót és a vaj felét. Amikor szép sima, félretesszük hűlni. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a vaj másik felét, és jól összedolgozzuk, felverjük.
A piskóta lapokat betöltjük a krémmel, hagyunk annyit, hogy a tetejét és oldalát is bevonhassuk vele.
A díszítéshez a tejszínt felverjük keményre, elfelezzük. Az egyik részhez hozzáadjuk a kakaóport, simára keverjük, és tetszés szerint díszítjük vele a tortát. Fehér és étcsoki forgáccsal díszítettem a tetejét és az oldalát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.